Pressemelding – North Investment Group AB kjøper Sørlie Prosjektinnredninger AS

Pressemelding

Sarpsborg, 7 januar 2019

North Investment Group AB (publ) kjøper Sørlie Prosjektinnredninger AS

North Investment Group (NIG) har i dag kjøpt 100 % av aksjene i Sørlie Prosjektinnredninger.

Sørlie Prosjektinnredninger er en Østfold basert leverandør av møbler og innredninger til bl.a. kontorer, møterom, kantiner, fellesarealer / sosiale møteplasser, barnehager, skoler og syke- og aldershjem. Sørlie omsetter for NOK 150 millioner og har 36 ansatte.
«NIG og Sørlie har hatt gleden av et langt og nært samarbeid og denne transaksjonen sikrer at vi får det beste ut av hverandre videre fremover. Sørlie sitt sterke brand og markedsposisjon på Østlandet i kombinasjon med NIG sin industrielle kompetanse styrker vår strategiske posisjon kombinert med realisering av synergier gjennom stordriftsfordeler. Vi ser frem til å utvikle Sørlie videre sammen med Arnfinn Sørlie og hans familie i årene fremover», sier Trond Frigaard, grunnlegger av Frigaardgruppen og hovedeier i NIG.
Oppkjøpet av Sørlie inngår som del av NIG sin strategi om å være Skandinavias ledende leverandør av møbler til helsevesen, skole, kontor og lager. NIG sin kjernekompetanse og konkurransefortrinn er sourcing av produkter fra et nettverk av flere hundre kvalifiserte produsenter i Europa og Asia. NIG vil ha en årlig omsetning på NOK 1 milliard etter oppkjøpet.

«Vi ser frem til å bli en del av NIG og denne kombinasjonen vil gjøre Sørlie til en enda sterkere partner for våre kunder», sier Arnfinn Sørlie, hovedeier i Sørlie.
Sørlie vil investere deler av transaksjonsoppgjøret i form av aksjer i NIG gjennom en rettet emisjon der Arnfinn Sørlie med familie vil eie 4,46% av kapitalen i NIG.

Om NIG
NIG leverer møbler og oppbevaringsløsninger til offentlige og privat sektor i Skandinavia. NIG eier en samling av etablerte brands inkludert blant annet Sonesson Inredningar, Sarpsborg Metall, Tranås Skolmøbler, Form o Miljö, SSG, GBP Ergonomics og Ergoff Miljö. For mer informasjon: www.northinvestmentgroup.se.

Om Sørlie
Sørlie har sitt utspring i Karl Sørlie (1913) og møbelvarehuset Idé Finn Sørlie AS (1987). Selskapet leverer møbler til kontorer, møterom, kantiner, fellesarealer/sosiale møteplasser, barnehager, skoler og syke- og aldershjem. For mer informasjon: www.sorliepro.no.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Trond Frigaard, grunnlegger av Frigaardgruppen, +47 951 33 616, trond@frigaardgruppen.no

Comments are closed.