Pressemelding – Frigaard Property Group kjøper Alento

Frigaard Property Group kjøper Alento

(21. juni 2018, Oslo) Frigaard Property Group kjøper bygg- og anleggsentreprenøren Alento. I samme transaksjon overtar Frigaard Property Group alle aksjene i stålkonstruksjonsselskapet Metacon.

Oppkjøpet er en del av Frigaard Property Groups strategi for å bygge et ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. Det nye selskapet har hentet et obligasjonslån på 300 millioner kroner, og satser på å vokse kraftig i årene som kommer.

– Alento er en perfekt match med oss. På kort tid har Alento bygget opp unik kompetanse innen eiendomsutvikling, og sammen ser vi frem til å utvikle selskapet videre, sier Trond Frigaard, grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.

Bygg- og anleggsentreprenøren Alento har hovedkontor i Drammen. Selskapet ble etablert i 2013 og fokuserer på eiendomsutvikling på Østlandet. I 2017 omsatte Alento for 433 millioner kroner, med et driftsresultat på 24 millioner kroner.

Oppkjøpet av Alento er en del av Frigaard Property Groups strategi for å bygge et ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. Frigaard Property Group kjøper også de resterende 40 prosentene av stålkonstruksjonsselskapet Metacon, etter å ha kjøpt 60 prosent av selskapet i 2015. I tillegg inngår Frigaard Bolig i det sammenslåtte selskapet, Frigaard Property Group, som vil ha totalt 130 ansatte.

– Vi er markedsledende som entreprenør og eiendomsutvikler i fylkene rundt Oslo. Med en stadig utvikling av disse områdene ønsker vi å vokse videre. Gjennom vår siste finansieringsrunde har vi bygget opp finansielle muskler og ser etter både attraktive tomter og selskaper, sier Frigaard.

Frigaard Property Group vil eies 75 prosent av Frigaard Gruppen og 25 prosent av ledende ansatte i Alento og Metacon. Frigaard Property Group vil omsette for en milliard kroner i 2018, med fulle ordrebøker for 2018 og 2019.

– Gjennom Frigaard Property Group blir vi en komplett entreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet. Vi ser frem til å være en del av selskapets offensive vekststrategi, sier Kristian Lindland, daglig leder i Alento.

For mer informasjon, kontakt:

Trond Frigaard  +47 951 33 616.

Kristian Lindland  +47 405 37 205

 

Om Frigaard Property Group

Består av selskapene; Alento, Metacon and Frigaard Bolig. Frigaard Property Group vil eies 75 prosent av Frigaardgruppen 25 prosent av ledende ansatte i Alento og Metacon. Selskapet er en del av Frigaardgruppen og har hovedkontor i Sarpsborg. For mer informasjon om Frigaard Property Group se www.frigaardgruppen.no.

Comments are closed.